Purkitettu kala kotona

Särkeä, ahventa, haukea, lahnaa, säynettä, tai muuta kalaa.
kasvisöljyä
sipulia (käytän jauhettuna)
kurkumaa
sokeria
suolaa 1,2-1,5%
Lisämausteina voi käyttää:
tomaattisosetta
chiliä
valkosipulujauhetta
sitruunapippuria ym.
Kokeilemalla jokainen löytää oman makunsa.
(Amerikan pekonia)

Pienehköt kalat parhaita.
Perkaa kalat. Ruotoja tai selkärankaa ei tarvitse poistaa alle sadangramman kalasta.
Paloittele kalat isompaan astiaan.
Lisää yllä näkyviä mausteita mielesi mukaan.
Sekoita laitetut aineet tasaisesti.
Jos tahtoo pikantin makuelämyksen, laitan mukaan amerikan pekonia

Lado kala-mausteseosta pienehköihin lasipurkkeihin 300-500 ml.niin, että ylärteunaan jää parisenttiä ilmatilaa.
Laita kannet kiinni niin, että kypsyessään paine pääsee purkista ulos. Kevyt kannenkiero riittää. Sen oppii kokeilemalla.
myöhemmin purkin jäähdyttyä kansi vetää itsensä vacuumiin.


 Jos jäähdytyksen jälkeen kansi jää niin, ettei kannen keskelle tule sille kuuluvaa kuoppaa, nou hätä. Käytä ensin ne purkit ruokapöydässä. Kala säilyy jääkaapissa viikkotolkulla. Vetäytyneet kannelliset purkit voit laittaa viileään tilaan, vaikka vuodeksi, niin silti pysyy hyvänä.